Uppskatta Vardagen

Hejsan! 

Idag har det vart en bra dag! Två av mina bästa vänner kommer till mig i Östhammar bara för att träffa mig och luncha ihop, hur underbart är inte det? 

Det är sådan små saker som gör att man uppskattar vardagen lite extra. Jag är den enda av oss som jobbar i Östhammar och bland mina vänner har de flesta flyttat till Uppsala eller liknande och man ses absolut inte lika ofta som förr. Så att bara kunna träffas ett par timmar mitt på dagen och äta lunch tillsammans och ta en fika (för mig bara kaffe) är för mig helt fantatiskt, snacka lite skit och så hur det är med de personer som faktiskt betyder väldigt mycket för en. 

Har ju även hunnit med ett par timmar jobb och nu middag och tvätt resten av kvällen. Få klart lite träningsprogram och plugga, så ser min kväll ut. 

Ha det gott, vi hörs! 

Genrep inför SM

Hej! 
 
Igår var en fullspäckad dag, först jobb på Bettans som alltid sedan direkt vidare till Östhammar för att lyfta 10minuter med 20kg kettlebell för att göra ett genrep inför SM nästa helg. Jag kände mig trött och otroligt omotiverd när jag böt om och gick från konditor till kettlebelllyftare, började värma upp och då började kroppen vakna till liv. Kände att energin fanns där inne. Körde min nya uppvärmning för att få upp flås innan själva testlyftningen började och kände att klotet inte var så tungt. 
 
Fixeringen i lockout har varit min akilleshäl, alltså att klotet är helt stilla när man har armen över huvudet, vilket är ett måste för att få godkända lyft. Så jag hade fokus på det igår, fixering och dessutom andning. Att vara lugn och inte stressa upp i för högt tempo i början och få för hög puls, utan spara och hitta ett bra tempo och sedan bara ösa på den sista minuten istället, och göra ett bra hand byte. Alltså var det 3 saker jag skulle ha fokus på igår, och det gick bra. 
 
Gjorde ett nytt person bästa även denna gång, och nu vill jag lova att jag är riktigt taggad till SM, jag ska leverera. Har bett Patrick vara min coach så han får sitta och skrika på mig, eftersom jag är van att han gör det och för att man inte vågar annat än att ta i lite extra när han ryter i, "nu biter du ihop!", "sluta umhumha!", "ÖS PÅ NU!", är såna kommentarer man får så  då är det bara att lyssna, hålla ut och kämpa på. 
 
Blev äcen middag hos en i av klubbkompisarn och sista planeringen inför SM igår, så sista rycken den här vekan sen är det bara att köra! 
 
 
 Totalt sopslut! 
 
 
Idag IKEA och plugg. 
 
Hoppas ni alla haft en bra helg! 
 

Frukostfrallor som blev kvällsfrallof

Hej! 

Jag och min fd. tränare numera klubbordförande, beslutade att jag ska stanna kvar i en tyngre viktklass på SM istället för att pressa ner mig de sista veckorna. Min klubbkompis som skulle hamna i samma viktklass som mig då får gå upp en. Detta är skönt! 

Jag kan äta mer igen och träna med fulla energidepåer. Trots att jag inte behöver gå ner i vikt längre tänkte jag fortsätta med att hålla ni borta från all gluten, laktos och framförallt sockret. Har märkt att min kropp verkligen mår mycket bättre och magen blir aldrig uppsvälld. 

Detta är givetvis ingen nyhet och jag har sagt det förr att man skulle hålla sig borta från dessa livsmedel, men det är inte så lätt alla gånger. 

Igår ville jag festa på det lite med hembakta frallor. Hittade ett recept på en annan blogg som förövrigt har massa bra och goda recept. 

Frallorna blev toppen! Skulle haft i en aning mer salt men annars jättemumsiga. Dessutom super enkla och snabba att göra. 

Detta är allt man behöver 

Receptet finns här: http://56kilo.se/lchf-frallor-a-la-56kilo/

Hoppas ni får en bra dag, jag ska iväg till jobbet, först dricka upp kaffet! 

Lediga dagar

Hej!
 
Varit "ledig" idag vilket har innebärt att ringa folk och boka tider, bokföra, skriva proram, mejla massor, tvätta, städa, plugga och snart även träna. Så jag kallar inte dessa dagar lediga dagar längre utan jag kallar dem jobba hemifrån dagar för jag är inte ett dugg ledig, även fast jag är hemma och inte har några kunder eller gruppträningar inbokade så är jag inte ledig. 
 
Fick ett mejl här om dagen som sa att jag var antagen till en distans kurs, var tvungen att svara senaste 2 dagar efter att mejlet anlänt. Det är en liten kurs och endast på halvtid och helt nätbaserad. Så jag vägde det fram och tillbaka sen bestämde jag mig dagen efter att jo jag gör den, det kan va nyttigt. Nu pluggar jag dessutom också. Blev antagen i efterhand för stod på reservlistan så jag ligger lite efter nu så måste få tag på läroboken som man ska ha och sätta igång direkt så idag har jag faktiskt lyssnat på en föreläsning, intressant. Kursen heter "kropp:stress,näring och hälsa" och handlar ganka mycket om stresshantering och hur stress påvärkar oss. Något jag tycker är mycket intressant. 
 
Nu byta om och ge mig upp till gymmet! 
 
Ha en bra kväll 
 
 

Kettlebells= kärlek

Hej! 

Idag var det dags för intervaller på 22kg kettlebell. 2min intervaller, 1 min/arm. Vila 1min x6. 

Jag visste från början att det var ett tungt pass. Men herregud så fruktansvärt jobbigt det var. Jag tog mig igenom det men tappade tempot i slutet, efter tredje intervallen hade jag sådan hemsk mjölksyra i låren så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. När intervallerna var över låg jag återigen bara som en pöl på golvet. Mjölksyra i hela kroppen, jag har aldrig någonsin haft så ont i hela kroppen av trötthet som jag hade efter passet. Jag var helt slutkörd. 10 minutaren sitter kvar i kroppen ännu, och att jag sprang back intervaller igår har inte direkt hjälpt benen att återhämta sig. 

Men jag är otroligt nöjd över att jag genomförde detta pass och det som höll mig motiverad var Patricks puschade och motivationen till att prestera bättre än någonsin på SM. 

Nu är det dags att plocka fram den finska sisun och tävlingsjävulen! 

Nu iväg till SKB och hålla gruppträning och sedan direkt vidare till sporthallen i Gimo för två cirkelpass. 


Hatkärlek till denna för tillfället..

Ha en fortsatt bra dag! 

10 mentalt och fysiskt jobbiga minuter

Godkväll! 

Som jag har skvallrat om tidigare, var det idag dags för mig att genomföra min första 10 minutare innan SM på tävlingsvikt. Alltså ett litet testpass. Har inte lyft 10 minuter med 20:an sen februari. 

Jag började med att spendera 20 minuter till att slipa och talka klotet, byggde upp en fin hinna. Knöt på mig lyftarskorna och värmde upp, 20:an kändes tung. Skakade av mig tankarna och känslan av det var tungt och jobbigt. Det här går!

Gjorde mig mentalt redo och sedan startade Patrick klockan, första 3,5 minuterna kändes jäkligt bra. Lätt, smidigt och kontrollerat. Sedan blev det allt sämre grepp och högre puls. Kämpade på och böt hand vid 5minuter, ny och fräsch arm som var redo och stark. 

Kämpade på medan pulsen steg, om inte Patrick hade varit med hade jag garanterat ställt ner vid 8 minuter, greppet hade blivit dåligt, nött bort allt talk på undersidan av handtaget och nu började de två minuterna med kramp i underarmen och noll sving. Fick slita upp klotet, men upp kom det. Stod hela tiden ut och helt slut med en hög puls sjönk jag ihop på golvet. Totalt urladdad, men lycklig. 

Nytt person bästa och med en bra känsla av att klarat tiden. 


Bilderna är tagna ur filmen av hela 10minutaren. 


Ha en mysig kväll och godnatt! 
 

Måndagsmorgon

Hej! 

Fick avbok imorse pågrund av magsjuka i hemmet så jag sa stanna hemma, jag vill inte bli smittad! Tråkigt för både min klient och mig men det är sådant som händer. 

Istället har jag hunnit med en slappmorgon med lite programskrivning och en promenad. Gick längs dammen idag för är så trött på att gå "Gimo runt" roligare att gå i skogen och runt herrgården. 

Nu packa och iväg till Östhammar för att träna kettlebells och hålla gruppträning! 
Ha en fortsatt bra dag. 
Kram! 

Gimo brandmän

Måste bara dela med mig av kvällens pass. Så himla roligt gäng med så mycket energi, glädje, kamratskap och mycket vilja. Som alltid jobbar alla på hårt och ger allt! 

De motiverar varandra och även mig. Så fortsätt med det! 

Alla jobbar på sina stationer. 


Kör specifikt longcycle inför mixstafetten på SM 


Helt utslagen, då vet man att man har gett allt.Ha en bra söndagskväll! 

Valet 2014

Hej! 

Idag är det valdag, jag har använt min rättighet att rösta och hoppas att alla ni andra också gör det. Jag är ingen som har någon koll på politik och är totalt ointresserad, men detta val är viktigt för att inte ge ett främlingsfientligt parti mer makt. Jag hade inte bestämt mig vad jag skulle rösta på utan bestämde mig i valbåset. 

Så snälla rösta ni också! 

Efter röstningen blev det en löptur och det kändes riktigt skönt och lätt att springa idag. Blev 5km i lugnt och bekvämt tempo. 
Nu, dusch, middag, programskrivning och gruppträning med brandmännen. Idag ska dem får öva lite på snabba fötter för att få upp lite puls. 
Kul ska det bli :) 

Ha en bra söndag! 

22kg kettlebell, 55,3kg Fanny

Hej! 

Igårkväll efter gruppträningspasset jag höll så var det min tur att leka med kloten. Jag skulle köra intervaller med 22:an och det var med skräckblandad förtjusning. Bara lyft 22:an enstaka gånger och aldrig under längre tid. Men det ska väl va en första gång för allt! 

Värmde upp ordentligt och taggade till. Skulle göra 1min intervaller med handbyte efter 30sek så korta intervaller men med högt tempo, hade 1min vila emellan intervallerna och det skulle upprepas 6 gånger. Hade tänk 10 tempo så 5reps/arm, men det kändes riktigt lätt och fint så jag slog till med 12 tempo istället så 6reps/arm. 

Kändes riktigt härligt att första passet på 22:an gick så himla bra, snacka om att en mental gräns flyttades bra långt! 

Måndag väntar 10minuter på 20:an... Resultat återstår att se. 

Ha en bra lördag, kramar! 
Sociala medier

Hej! 
 
Nu har vi fått bilderna från fotograferingen vi gjorde i Tornvillansträningsstudio i lördags, mycket fina och användbara bilder. Vi har ett samarbete med en kille som håller på att bygga en hemsida till oss och till den ville vi ha massa fina bilder från lokalen när vi instruerar, screenar och behandlar. 
 
Nu finns även Tornvillansträningsstudio på facebook och jag har i stort sett hållt på hela morgonen med att publicera olika inlägg överallt på både min Stay Fit sida, Tornvillans sida och på min Stay Fit instagram sida. 
Glöm inte bort att följa mig även på instagram! 
 
Dessutom har jag sprungit backintervaller på morgonkvisten usch och fy vad jobbigt, men skönt efterråt. 
 
Tänkte ni skulle få lite bilder sen i lördags, så här kommer dem. 
 
 
 
 
Min personliga favorit!
 
Nu dusch sen Ica för att jag baka tårta till kvällens kettlebellpass, firar 4 år med gruppträningar idag!
 
Ha en bra helg :) 
 

På väg!

Hejsan!

Som ni vet så är det kettlebell SM 4:de oktober vår klubb är värdklubben så SM sker på hemma plan, riktigt roligt! 

 Så för alla er som vill se alla grymma lyftare och heja fram så många som möjligt från Duderö IF till pall platser är välkomna till Frösåkershallen i Östhammar tävling start från 11.30 men för att få veta regler och lite allmän information va där till 11.00. 4:de oktober alltså! 

Jag har ju jobbat ganska hårt på gymmet det senaste halvåret och lite sämre på kondition och kettlebells, men det har vart en taktik. Dock inte konditionsbiten den har jag bara slarvat med, fyfyfy! 

Det här betyder att en viktuppgång har skett, bra och dåligt. Bra för att jag lagt på mig mer muskler, dåligt för att nu är det kris till rätt viktklass till SM. Men idag blev jag lite lycklig, nu år det bara 2,5kg kvar till rätt viktklass och 3,5 vecka kvar till tävling. Så det här går! 

Anledning till att jag inte viktfälla i den viktklasserna jag är nu, är för att då måste jag tävla mot en klubbkamrat som ska tävla på samma klotvikt som mig oxå och det känns lite tråkigt, vill ju hellre att båda får så bra placering som möjligt i olika viktklasserna. 

Omatchande strumpor idag oxå, sover hellre lite extra än att leta strumpor. 

Tack för mig! 


Instagram

Som rubriken lyder nu finns jag även på Instagram, så följ stayfitwithfanny för att se vad jag har för mig om dagarna och vad jag jobbar med just nu.
 
Igår var det kettlebellträning som gällde. 
 
 
Puss och kram! 
 

Söndag a la Fanny

I morse hände något som aldrig händer en söndagsmorgon. Jag vaknade kl.08.07 och var klarvaken och superpigg. Helt galet, jag har nämligen som princip att söndagar är "sov så länge du vill"-dagar och brukar aldrig innebära att jag vaknar tidigare än 09.30 åtminstone. Men det var en glad överraskning när jag tittade på klockan och insåg att klockan inte alls var mycket. Därför har man hunnit med en hel del idag också.

Blev en riktig mysfrukost tillsammans med Dennis och sedan njuta av morgonkaffet i soffan innan vi åkte en sväng till Uppsala för att shoppa lite till honom. 

Har även hunnit med att skriva ett träningsprogram innan jag hade gruppträning med brandmännen, deras 4:de pass. Alltid roligt att träna grupper men dessa gör mig imponerad alla går verkligen all in för varje övning och ger allt som finns. Det är absolut ingen som går ifrån passet och känner att jag kunde ha gett mer. 

Avslutade med att träna ett snabb pass på gymmet jag också tillsammans med Dennis. För mig blev det ben idag. 

Nu duschen, käka lite och sedan soffhäng innan det är dag att sussa. 

Kram! 

Morgonstäd innan eftermiddag/kvällsjobb

Godförmiddag kära läsare! 

Min morgon har börjat med en brakfrukost som för det mesta, ÄLSKAR frukost. Skulle allvarligt talat kunna äta frukost mat till alla måltider utan problem. 

Det har sett ut som en tromb har gått genom lägenheten de senaste dagarna och det har verkligen varit kaos och behov av städning. Så efter frukosten satte jag igång, nu är jag klar och ordningen är återställd. Så gått det går i en lite för liten lägenhet. Min käre sambo börjar bli lite less på att typ 1/3 av vårt vardagsrum numera ser ut som en träningslokal + mitt "kontor". 
Jag förstår inte alls vad han menar... 

Ha en bra dag! 

Cirkelfys med deltidsbrandmännen

Här kommer ett försenat inlägg som var tänkt att dyka upp igår kväll. 

Har som sagt gruppträning med deltidsbrandmännen här i Gimo verkligen superroligt intiativ av dem att anlita mig.igår var det dags för det tredje passet och vi körde funktionell cirkelfys med blandade redskap och övningar för hela kroppen. Vi går två och två på varje station för att man ska kunna heja på varann och puscha varann lite extra. Igår var det dock ojämnt antal.. Aja tänkte jag en får gå ensam det är inte värre än så. 

Men nej, nej, det går inte för sig, då kommer en av brandmännen (givetvis min käre far) på den briljanta idén att jag får hoppa in och vara med också. Jag är ju inte den som är den och säger nej. Så givetvis hoppar jag in och kör passet jag med. Så att hålla koll på tiden, göra övningarna, försöka kolla på alla andra och ropa hejande och puschade till andra funkar, men väldigt flåsig blir man. 

Men absolut skitkul! 

Det var det, ha det gött. Kram 

Proteinbollar

Var längesedan jag gjorde mina proteinbollar och idag kände jag att jag var sugen på något smaskigt till kaffet, samtidigt som jag inte ska äta massa socker och sånt i onödan, så jag slänge ihop lite proteinbollar. Dessa är perfekta då de är superenkla att göra. Har lagt upp recept förut men här kommer det ändå för er som missat. 
 
Proteinbollar:
1 dl proteinpulver med choladsmak
5 msk kokosmjölk
4 msk kokosmjöl
2 msk kakao
 
Kokos till garnering 
 
Blanda allt i en bunke, rulla små bollar och sedna rulla i kokos. Jag brukar ställa dem i frysen en stund innan ja rullar dem i kokos för att de ska bli finare, men det funkar att rulla dem direkt också. 
 
 
 
Fick receptet av en klubbkompis i Duderö IF, hon gör bars med detta recept så istället för att rulla bollar och garnera med kokos så formar hon dem till bars och doppar i mörkchoklad. Även det är supergott, men jag hade ingen choklad hemma idag så fick bli bollar istället. 
 
Nu ska jag byta om och ge mig ut och springa innan jag sätter igång med middagen.
 
Ha en fortsatt bra dag!