Slappsöndag

Hej! 

Idag har det varit en riktig slapp söndag, skönt. Har givetvis kollat OS-finalen och självklart är man lite besviken men Canada var det bättre laget så det är bara tacka, bocka och stolt ta emot silvermedaljen. 

Igår gjorde jag en "nyttigare" variant av vaniljpannacotta som blev god, men kan nog bli ännu godare med lite modifiering. Jag ska testa göra på vanlig grädde och vanlig kvarg, dessutom minska sötningsmängden. 


Receptet hittade Dennis i senaste Body tidningen. För 4 portioner. 
2,5 dl matlagningsgrädde 4% fett 
3/4 dl sötningsströ 
1 tsk vaniljsocker (jag använde 2krm vaniljpulver och 0,5tsk vaniljsocker istället) 
250g lättkvarg 
2 st gelatinblad 

Tillagning: 
Lägg gelatinbladen i vatten i 5 minuter, koka under tiden upp matlagningsgrädden och sötningsströet i en kastrull. Dra av kastrullen från plattan och lägg i gelatinbladen och låt dem smälta under omrörning. Tillsätt vaniljsocker/vaniljpulver och kvarg och blanda om ordentligt. Häll upp i 4 serveringsglas och ställ i kylen minst 3 timmar. Garnera gärna med bär eller frukt innan servering. 

Hoppas det smakar! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback