Ronneby

Godmorgon! 

Nu är det dags, sista trippen till Ronneby. Sista steget i utbildningen, jag åker ner dit i skräck blandad förtjusning. 

Älskar att vara där, underbara lokaler och fantastiska människor. Men det är även dags för praktiska provet som jag är sjukt nervös för. Bara ta det lugnt och göra sitt bästa. 


Direkt från planet, nu bär det av! 

Ha en bra dag, kram 

Vardagsstress

Hej! 
 
Jag hatar att vara gnällig, men idag måste jag bara vara det. 
Blir lite trött på alla som ska vara så himla "duktiga" hela tiden, och som måste publicera det på olika sorters media så som Facebook. Givetvis är jag som mer än hälften av oss där ute facebook nörd, kollar uppdateringar följer det senaste skvallret och så vidare. 
 
Men när man hela tiden ska berätta om hur livet är som små rosa moln och att allt omkring en är så himla bra och man har hunnit med så mycket under dagen, jobbat, tränat, städat, tvättat, lagat mat rensat hela skafferiet eller vad det nu kan vara. Blir för mig för mycket ibland. 
 
Absolut ska vi slopa Jantelagen och sluta vara så himla lagom hela tiden och absolut ska vi vara bäst ibland men  ingen har det så himla underbart hela tiden. Så var lite mänsklig för tusan.
 
Sluta skapa stressen hos "vännerna" som måste vara minst lika "duktiga". 
 

Skandisloppet

Hej!

Idag var det alltså dags, Jag och Cykelfröken skulle gr oss ut på 85km på cykel. Jag erkänner redan från början att jag cyklat för lite men gjorde mitt bästa för att hänga på en alltmer cykel van fröken. 


Vi hann inte långt fören det började spöregna och vi vart dygnsura. Efter 35km när vi kommit till Sigtuna var vi blöta och kalla, vi stannade och fikade i depån och drog sedan vidare. En stretchpaus för min rumpa efter 20km till och sedan var det bara att trampa (trampa/dra) vidare. 

Pip fröken var inte särskilt pipig trots regn och kalla fossingar, det var dock en extra pipig PT som låg på rulle. Vad hade jag att klaga på egentligen? 

Jo, iskalla fötter, långa uppförsbackar och mjölksyralår. 

Men...... Vi klarade det! Jag skrek och svor i Slottsbacken upp till målet men vi klarade det. 3h 20min senare stod vi på toppen av Slottsbacken, trötta, kalla men glada och nöjda. Naprapatbehandling

Det har sina för- och nackdelar med att ha ett samarbete med en naprapat och hänga i samma lokaler. 

Födelar:
- mycket lärorikt, ny kunskap
- någon att skicka sina klienter till
- mycket trevlig och snäll person
- någon att bolla idéer med 

Nackdelar:
- går med på mina idiotiska idéer om akupunktur på mig

Så idag var det dags igen, för att jag ska klara av att cykla på lördag utan smärta så satt Patrick 12st härliga små nålar i min rumpa, idag torterades både höger och vänster sida och dessutom fick SI-leden sig en sväng med. 

Jag skrek som ett litet barn, gjorde i stortsätt en ny aj sång, svettades som jag vet inte vad, grät en smula och förklarade ett antal gånger hur gärna jag ville slå Patrick riktigt hårt just då. 

Nu är min rumpa något öm, men det känns mycket bättre och nu hoppas vi på att det håller i sig tills på lördag. 


TT= Tråk Torsdag

Hejsan!

Usch fy och blä, vilket tråkväder! Idag är en sån dag man bara vill ligga kvar i sängen med täcket över huvudet och inte behöva göra ett dugg.

Men nej, jag har skrivit programdesign till en nu klient och alldeles strax är det dags att hålla PT pass. Vilket är otroligt roligt! 

Patrick ska även sätta lite nålar på mig idag igen, vilket jag inte ser fram emot, men måste inför lördag. Tagga! 

Hoppas ni alla får en bra dag trots det tråkiga vädret. Jag ska iallafall göra det bästa av situationen och få massa inspiration och motivation av mina underbara klienter. 
Cykelsällis

Hejsan!

Igår hade jag och E aka Cykelfröken bestämt att vi skulle cykla ihop för att känna på lite hur vi cyklar ihop tills på lördag när vi ska cykla Skandisloppet tillsammans. 

Jag hade fixat en runda på 50km som jag inte hade cyklat förr men hade fått vägen förklarad för mig. Det visade sig vara en mycket rolig runda och inte alls Upplandplatt. 

E tog täten och drog hela rundan, skönt tyckte jag. Äntligen får jag ligga på rulle och kunna pressa mig själv lite mer än vad jag annars gör. Var riktigt roligt med sällskap och trots lite motvind här och var blev riktigt lyckat! 

Läxan för dagen var att äta mer kolhydrater och ladda med mera vatten inför lördag, dessutom komma ihåg att dricka mera under tiden man cyklar. 


Hörs! 

Matglädje

Hej! 

Jag köpte hem lite keso för att återigen ge det en chans och kanske börja tycka att det är gott. Då kom jag på att jag skulle testa göra kesoplättar som jag har hört mycket gott om. 

Resultatet blev lyckat! Mycket goda plättar som i stortsätt smakar som vanliga plättar men lite syrligare. 

Receptet:
1 ägg
100 gram keso
1/2 skopa OneBake proteinpulver
1 msk glutenfritt mjöl 

Serveras med créme frachie och bär/ ekologisk sylt. 

MumsHejsan! 

Idag har det varit en riktig mysdag, ätit pannkakor till frukost, städat, tränat och nu tvättas det för fullt. 

Mina pannkakor var både laktos och glutenfria och med lite extra protein. Här kommer receptet: 

3 dl glutenfritt mjöl
1/2 tsk salt
1 dl OneBake naturell proteinpulver 
6 dl laktosfri mjölk
3 ägg 

Serveras med bär, grädde eller créme fraschie


Hoppas det smakar!