Vårväder

Hej och god eftermiddag/kväll! 

Så himla skönt att det riktiga vårvädret är här, har längtat ihjäl mig. Värmen från solen, alla fåglar son kvittrar, ljusare på kvällarna och mycket mer D-vitamin. Helt underbart! 

Förra veckan hände något hemskt, min dator har pajat, det som är värst är att min bokföringsprogram är där på. Så vet inte riktigt hur jag ska lösa detta. Får ringa Visma. 

Idag har det även blivit bestämt att jag och Eva/ cykelfröken/ tidigare mentor/ PT kund ska cykla 87km på Skandialoppet den 10 maj. Skönt säger jag, var väldigt nervös över 167km men när det nu blir 87km betyder det ju att vi måste cykla fortare och ha en bra tid. Hmm, jag undrar vad som är bra i cykelvärlden. Jag nöjer mig med en halv bra. Tur att jag har Eva som drar ;) 

Nu måste jag skärpa mig med mitt cyklande och verkligen ge mig ut, vilket jag egentligen har längtat efter men inte tyckt jag har haft tid med. Men nya tag nu två gånger i veckan är målet! 

Idag kom mitt nya mobilskal med min egen logga på, så jag ska sluta ta Patricks telefon på jobbet hela tiden. Sjukt nöjd! 


Vad tycker ni? 

Nu kettlebells gruppträning sedan kväller, vi hörs! 



Torsdags göra

Hej! 

Idag är det fullt upp, tvättat på morgonen och samtidigt skrivit träningsprogram vilket jag fortfarande håller på med. 2 st kvar nu! Hejja mig. 

SKB har även modevisning idag och erbjuder företagare att stå där och marknadsföra sig så att folk kan mingla runt före och efter showen. När en av mina kunder som är mer och arrangerar detta frågade om inte jag skulle passa på och marknadsföra mig så tog jag givetvis chansen att synas lite. Det här med marknadsföring är inte min starka sida (förlåt Eva), även fast jag läste ett helt år med marknadsföring på gymnasiet. Pinsamt jag vet! 

Men det här blir nog kul så jag ska se till att hinna skriva klart träningsprogrammet nu och sen sticka och träna för att hinna göra mig redo tills det är dags att fara iväg till Östhammar igen. 

Så att Eva ska bli lite stoltare över mig kan jag meddela att jag hat lämnat in min deklaration idag med alla bilagor som behövdes, skönt att ha det gjort! Ännu roligare att man får pengar tillbaka i år igen :) 

Fina broschyrer tills ikväll 

Ha en bra dag! :) 

Idétorka

Hejsan! 

Idag är en sådan dag jag känner för att förnya mig. Kliva utanför boxen och ta i nya saker. Jag tycker att jag alltid är öppen för förlag och nya saker men ibland är man lite mer tillgänglig än andra dagar och idag är det en sån dag. 

Så jag sitter på jobbet och skumläser igenom lite smått och gott för att få lite ny inspiration till mina gruppträningar. 


Får hoppas på att jag hittar något jag tycker är användbart. 

Ha en fortsätt solig dag!


Helgen i helhet

Hej! 

Helgen har gått riktigt fort den här gången och antagligen för att jag jobbade både lördag (i caféet) och idag ( i Tornvillansträningsstudio). Dessutom har vi bara farit runt hela helgen och knappt varit hemma. Men det är kul ibland det med :) 

I lördags var det både jobb, dop, födelsedagsfirande och hejdåparty som var på mitt schema och idag var det klubbmöte med Duderö IF och jobb. Detta innebär att det varit en träningsfri helg, tråååååkigt! Tar igen det i veckan. 

Bakade lite frallor här på kvällskvisten som blev riktigt smarriga. Givetvis glutenfria. 

Recept: 
50 gram smält smör
5 dl vatten eller mjölk
25 gram jäst
1,5-2 msk honung 
2 tsk salt 
10-11 dl (550- 565 gram) glutenfritt mjöl 

Gör: 
Blanda alla ingredienser och låt degen jäsa 30 minuter. Baka ut degen till 12-16  frallor och placera på plåt och låt jäsa 30 min till. Grädda sedan i 250 grader i 8-12 minuter. 

Mums! 

Godnatt, sov gott. 
Ny vecka med nya möjligheter väntar er. 

Fredagshäng

Hej! 

Det är 5:de dagen på fastan idag och det känns faktiskt förvånandevis bra och jag har äntligen slutat vara hungrig på morgonen. Dock hade jag ju hoppats på att jag skulle tappa lite vikt av att fasta eftersom jag har tävling om 1 månad och ligger lite över min viktklass. Men jag har endast tappat 0,3 kg.. Har alltså 1,3kg kvar till rätt viktklass men det löser sig. Annars får jag helt enkelt köra i en tyngre viktklass, vad gör det egentligen? 


Aja idag är det massa att göra. Måste skriva massa träningsprogram och kolla klart på en föreläsning. Men dd ordnar sig. Det är bara köra stenhårt! 

Ha en bra fredag alla helgfirare! 

Onsdags plugg

Hejsan! 

Idag är det plugg som gäller. Har en sjukt lång föreläsning att ta mig igenom men det ska nog gå bra. Har tänkt att kolla på halva, ta en paus och ta en promenad och sedan kolla på resten innan jag sticker och tränar, kettlebells idag. 

Håller även pass son alltid på onsdagar så det kommer nog bli en bra dag. 

Hoppas ni får en bra dag! 

Periodisk Fasta

Hej! 

Jag och min käre sambo har precis börjat med periodisk fasta 16:8. Vilket innebär att vi fastar i 16h och får äta i 8h. Men vi försöker att hålla oss till ett stort mål om dagen och endast något lättare "mellanmål" innan det större. 

Detta började vi med igår och har tänkt köra i 4 veckor för att se hur våra kroppar och psyken mår av att fasta. Det vi stoppar i oss under faste timmarna är vatten, kaffe och aminosyror. Och efter fastan så äter vi ju givetvis inte exakt vad som helst utan håller oss till den kost som våra kroppar klarar av att hantera, vilket innebär gluten-, laktos- och sockerfritt. 

Två dagar har gått bra men ska bli spännande att se hur det går! 

Här får ni även en bild från när jag och Kajsa tränade idag i Tornvillansträningsstudio. 

Lång väg kvar men det tar sig! 

Godkväll/ natt 

Helgmys

Hejsan alla pigga och glada! 

De har varit en riktig myshelg hos paret Bylund, Carlenius. Igår efter jag kom hem efter jobbet och fixat så drog vi iväg och tränade i Tornvillansträningsstudio. Alltid roligt med träningssällskap men extra roligt med Dennis eftersom vi nästan aldrig tränar ihop. 

Sedan var det bara en myskväll som väntade med soffhäng och filmmys. Skönt med en lugn kväll! 

Idag tvättdags, förstår verkligen inte hur två personer kan skapa så mycket tvätt på endast 1 vecka. Blir dessutom träning idag med, men idag blir det cykling för mig så dags att ladda inför det! 
Bild från gårdagen, min kärlek och inspiration. 

Ha en toppen dag! 


Förfrågning

Har fått förfrågning om recept på proteinbollarna jag har lagt ut här. Så här kommer receptet som jag har hittat på en annan blogg men har ändrat lite och gjort on lite. 


Recept:

  • 1 skopa vaniljproteinpulver
  • 1/2 tesked vaniljextrakt
  • 1dl kokosmjölk
  • 50g smör
  • 1-2 dl kokosmjöl
  • Några stycken russin (ta bort dessa om du vill ha lägre kolhydratinnehåll!)
  • 100g mörkchoklad att rulla i. 
  • 2 dl kokosflingor att rulla i
Jag har aldrig haft russin i mina. Har även använt det här receptet när jag gjorde proteinbars, men tycker de blev godast att göra till bollar som jag sedan rullade i smält choklad och kokosflingor :) 

Proteinbollar med vaniljsmak och chokladtäcke. 

Trevlig kväll! 


Tentafredag

Hej! 

Ursäkta mig för sjukt dålig uppdatering. Jag har inga bra bortförklaringar mer än att det har varit mycket jobb och plugg. Alltså inga bra ursäkter alls! 

Hade det hur bra som helst nere i Ronneby på STAC. Känns som hemma när man kliver in i deras lokaler. Lekplatsen för vuxna och defenitivt mitt egna paradis.

Fick tillbaka hemuppgiften vi hade till den här gången och tro det eller ej så klarade jag den! Skönt, var nervös som tusan. 

Aka idag har jag tentat och den är jag ganska säker på gick åt skogen, har inte hunnit plugga så mycket som jag borde och kände mig väldigt osäker på de flesta svaren. Men jag körde på magkänslan och så hoppas vi på att jag klarar mig på den.

Bild från STAC 

Ha en bra dag allihopa! 

Måndagshäng

Hejsan! 

På torsdag är det åter dags att åka ner till Ronneby, steg 4 av 5 nu så det är dags att tagga till och läsa på allt man kommer åt om power konvertering. Ska bli riktigt spännande, intressant och mycket lärorikt. Så idag har mina håltimmar gått åt för att läsa på. 


Tycker den här boken är mycket bra och väldigt intressant. Den är pedagogisk och lätt att förstå. 

Nu vidare till SKB för gruppträning och sedan hem för att hålla kettlebell pass ikväll. Måndagar är bra dagar! 

Vi hörs 😘