Efter fredagsfys kommer fredagsmys

Hejsan! 

Hoppas alla haft en bra fredag och är taggade inför helgen. Själv har jag en jobbdag kvar, jobbar extra på hembageriet här i Gimo varje lördag för er som inte känner mig, endast 6.30-13.00 så det är skönt! 

Idag va det åter kettlebells på schemat, skönt. Försökte tänka lite på tekniken idag och har kommit fram till vad problemen är så nu blir det en period med lite lättare vikter för att nöta in känslan och tekniken ordentligt, nyttigt tycker jag! 

Haft sådant sockersug ett par dagar, och tänkt på semlor hela dagen. Bästa bakverket som finns enligt mig, men inget sockerfält min del så jag och Moa slängde ihop en proteinbrownie som vi delade på med grädde och kiwi. Det var så värt det! 

Nu längtar jag tills mitt nya ekologiska chokladprotein kommer hem.. Aldrig provat det förr så det ska bli spännande! 



Trevlig helg gott folk! 

Sömnlös natt

Hej! 

Tidigare idag hade jag knåpat ihop ett inlägg till er kära läsare, men när jag skulle publicera det ville det sig inte, så sparade inlägget i utkast för senare uppdatering. Men icke sann icke, där låg inget inlägg kvar. Får bli ett nu istället. 

Jag brukar aldrig ha problem med att sova, men idag vill de sig bara inte, ligger bara och vrider och vänder på mig. Det gör inte saken bättre när man vet att man måste gå upp i tid och vara på alerten för att knåpa ihop 3 träningsprogram innan man sticker iväg till jobbet. 

Tänkte bara meddela att ibland förstår jag inte hur man kan älska och hata en sak så mycket samtidigt. Jag älskar träning i de allra flesta former, men igår avled mina axlar under kettlebellsträningen och idag utsatte jag mig för ett hemskt intervallpass på löpbandet. 

Hur kommer det sig att man fortsätter utsätta sig för denna plåga dagen efter igen? Måste vara för den eftertraktade kettlebell bootyn..  


Sjukt plågade axlar, smärta från helvetet. 

Godnatt gott folk, sleep tight! 


Tisdag och sovmorgon

God morgon! 

Ja det är en härlig morgon, idag är jag "ledig". Vilket innebär plugg dag i min värld. Ligger ett par föreläsningar efter så jag ska passa på och kolla på dem jag hinner med innan jag måste städa, laga mat, träna och hålla träning. 

Som tur är har jag en plugg dag imorgon med. Fördelen med att läsa en kurs på distans är att man kan ligga kvar i sängen och kolla på föreläsningen samtidigt som man äter frukost. Hur perfekt är inte det?  

Efter tävlingen i lördags har det blivit prat om tekniken kring mitt lyftande, jag har en liten tendens till att inte riktigt fixera på toppen, och nu har vi hittat felet så idag ska det nötas teknik och känsla på träningen. Man blir aldrig riktigt fulländad. 

Nej nu ska jag göra iordning datorn och frukost för att ladda till föreläsning, ha en bra dag alla mysiga läsare! 

Kram! 



Dagen före tävling

Som alltid så är dagen före tävling ingen toppen dag för mig, mycket jobb, fix och alldeles för lite mat. Blir så trött på mig själv ibland så jag inte vet vart jag ska ta vägen. Skärp dig vill jag bara skrika till mig själv. Stressat runt så jag inte ätit någon lunch när jag som mest behöver den. Men får bli en extra laddning nu på kvällen med ett bad, en smoothie med extra protein och sedan ett par kokta ägg, då är jag i form igen! Fördelen med att samarbeta med en väldigt duktig naprapat är att han kan fixa till än i sista sekunden, haft något lurigt under ett skulderblad och har haft lite besvär med att få bort det men idag efter lite massage, stretch och knäckningar så känns det betydligt bättre. Om inte säga att det släppt helt. Fantastiskt! Imorgon är det då dags för tävling, en tävling som är på hemmaplan vilket är riktigt skönt. Blir min första tävling med 20kg i 10 minuter, i och för sig så har jag aldrig stått 10 minuter med 20kg tidigare heller så det blir en helt ny grej. Gjort en 7minutare som mest och då blev det 56 reps och i onsdags gick jag 5 minuter och gjorde 44reps, så det ska nog gå vägen. Har ju även super snälla klubbkamrater, familj och vänner som ska hejja på och då går det inte att ge upp. I allafall inte i min värld. Så ni som har vägarna förbi eller bara är nyfikna på hur en kettlebell tävling går till kom in i Gimo Sporthall och kika och inspireras. Ni är mer än välkomna :) God kväll!

Hemuppgift= inlämnad

God eftermiddag! 
 
Som rubriken lyder så är det så sant det bara kan bli, min hemuppgift är ÄNTLIGEN inlämnad! Planen var ju att vara klar med den för ungefär 1,5 vecka sedan, meeeen latmasken som bor i mig har skjutit upp det under en lång tid. Dock lämnade jag in den 10 dagar före sista inlämningsdag vilket jag tycker är mycket duktigt gjort (behöver inte berätta att jag har haft sedan den 7 december på mig att göra den). 
 
Känslan jag först fick när jag skickade in den var, YES, Jag är färdig, fuck vad jäkla bra jag är. Dessutom små dansade jag lite för mig själv och såg ut ungefär såhär: 
 
Sedan direkt efter jag skickat in den så böt jag snabbt känsla och jag känslan jag fick var, skit oxå jag är säkert sämst och jag har säkert missuppfattat hela skiten, tänk om jag inte blir godkänd, hoppas man får göra om isåfall. Då såg jag ut ungefär såhär: 
 
Nu får det gå som det går helt enkelt, skönt att ha den borta från sina axlar iallfall, idag återstår det att skriva 2 träningsprogram till 2 nya kunder och sedan ska jag ha ett cirkelträningspass ikväll och hinna med att träna lite själv också. Imorgon kommer även våran hyresvärd att byta kyl/frys hos oss så jag måste rensa ur dem idag, inget toppen göra direkt.
 
Yogade även imorse och det har verkligen givit mig mer energi och varit mycket mer fokuserad under dagen. Skönt! 

Dags att laga middag, hörs och ses kära läsare! 
 
 

Nyårslöften

Hej!

När jag tidigare har varit inne på nyårslöften så måste jag bara prata lite mer om det. Januari är en super månad för oss som jobbar med träning, Det bara flyger in nya kunder som behöver en liten extra knuff för att komma igång igen.

Super roligt tycker jag, får se massa nya människor som är riktigt taggade till att träna och förändra sin hälsa. Jag hoppas bara att det håller i sig.

Jag har därför haft ganska mycket att göra och ber om ursäkt för dålig uppdatering IGEN.
 
Måste även berätta lite om min nya kosthållning. Sedan jag helt slutat med gluten så mår jag och känner mig mycket bättre. Det är som att massa vätska som jag haft i kroppen har försvunnit, riktigt härlig känsla. Sockret är fortfarande min stora last och om jag fick och inte visste bättre hade jag garanterat ätit lösgodis till frukost, speciellt röda mattor, pimpim och fizzy pops. Men jag har även hållit mig borta från det, BRA JOBBAT! 
 
Nu ska jag krypa ner i soffan efter att ha haft ett cirkelfys pass med Almo  BK´s dam och herr lag. 
Tagga till yoga kl.8.00 imorgonbitti. Och nej, jag är absolut ingen morgonmänniska men kämpa på! 
 
God kväll gott folk 
 

Nytt år, Nya möjligheter

Förlåt kära läsare för otroligt dålig uppdatering under en fruktansvärt lång tid. Detta är inte okej! 
Skärpning Fanny... 
 
Hur som helst är det iallafall nytt år vilket givetvis innebär nya möjligheter. 
I år har även jag gjort nyårslöften vilket jag aldrig gjort förrut eftersom jag tänker att de iallafall kommer att brytas. Inte bara det att jag gjort löften det är dessutom lika som ALLA gör VARJE år, ett träning och mat löfte. Visst jag har kanske lite annat tänk än det flesta när de gör sina löften, jag hoppas det iallafall, för mina löften i år är:
 
- Äta enligt min metaboliska typ. är proteintyp.
Godis, kakor, chips och popcorn är inte med i denna metaboliska typ, så bye bye!
 
- Träna smartare
Detta innebär inte att jag ska träna mer, och inte mindre än jag gjort tidigare. Det innebär bara att jag ska träna smartare, med bättre planering och prioritering. Fokusera på det jag måste göra för att kunna förbättras istället för att nöta sönder mig själv, och hamna i tråkighetslunken. 
 
Hoppas även på att klarar av att hålla detta längre än mitten av februari då de flesta givit upp och det åter är in i sina gamla vanliga vanor. Lite vilja så ska det nog funka.
 
Dags att kila för att kolla JVM finalen. Svergie klarar detta! 
 
 
 
HEJA SVERIGE!